Liften installateur

Liften installateur gezocht? Dan ben je hier aan het juiste adres. Zoek je een traplift, huislift, goederenlift of garagelift steeds heb je een professionele Liften installateur nodig. Wij bieden hier tips, advies en enkele interessante partners aan.

Over liften installateur

Liften installateur is een concept van SEObureau. Er is veel onduidelijkheid over de liftenbranche en het beheer van liften. Wie is er verantwoordelijk is voor de periodiek terugkerende keuring. Ook blijkt soms dat Verenigingen van Eigenaars zich soms min of meer laten overrompelen door onderhoudsbedrijven over de noodzaak van bepaalde (kostbare) ingrepen. Daarnaast blijkt er vaak onduidelijkheid over wie aansprakelijk is als er een liftongeval plaatsvindt… Hier kan je alles vinden over liften algemeen.

Vroeger was een trap de enige manier waarop mensen van verdieping konden wisselen. Echter een trap beklimmen is een erg vermoeiende taak na verloop van tijd, zeker als een gebouw een flink aantal verdiepingen heeft. Naarmate de tijd verstreek en gebouwen steeds hoger werden, werden trappen een steeds minder aantrekkelijke manier om van verdieping te wisselen en moest er een andere betere manier bedacht worden.Voor mensen die bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van een gebouw werkten of leefden, was het extreem moeilijk voor ze om elke dag alle trappen te beklimmen om bij hun bestemming uit te komen. Om deze reden is er een nieuwe methode bedacht om deze problemen te overkomen.

De uitvinding hiervoor was de lift.

Liften werken met een systeem van kabels en katrollen welke in een nauwe kolom geplaatst zijn en die een kleine ‘doos’ op en neer kunnen bewegen. Elke verdieping heeft daarbij een eigen set deuren zodat niemand in een onbewaakt moment in de schacht kan vallen. Als men op de knop drukt dan reageert het systeem en brengt de ‘doos’ naar de gewenste verdieping waarna de deuren opengaan. Hierna kunnen mensen dan in de lift stappen en daar op een knop drukken die ze dan naar de gewenste verdieping brengt.

Een Liften installateur plaatst, onderhoudt en herstelt elektrische en hydraulische liften in woningen, winkels, horeca, kantoren, garages, en industriele productie- en opslagruimtes. U kan hier alle info vinden over de installatie van diverse liften, dit zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen. .

Heel wat bedrijven zijn gespecialiseerd in de installatie van elektrische huisliften. Dit type lift neemt weinig ruimte in en is ideaal voor privaat woningen, kleinere kantoren en winkels. Een huislift nodig? Het inpassen van een huislift in een woning biedt oudere bewoners en/of personen met een beperkte mobiliteit de mogelijkheid om zich zelfstandig te blijven verplaatsen in een pand met meerdere verdiepingen zonder gebruik van een trap. Een lift is een verticaal transportsysteem met vaste stopplaatsen, bedoeld voor het vervoer van personen en/of goederen.Het vervoer geschiedt door middel van een kooi waar de personen en/of goederen in geplaatst worden.

De kooi bevindt zich meestal in een schacht en verplaatst zich langs vaste geleidingen omhoog of omlaag. Wanneer de kooi voor de stopplaats tot stilstand wordt gebracht, spreekt men van een stoplift. Door middel van vaste geleidingen wordt de lift in een verticale baan gehouden en omhoog en omlaag bewogen. Een contragewicht vermindert het effectieve gewicht van de lift. Voor het betreden en verlaten en – in het kader van goederentransport – het laden en lossen wordt de lift tot stilstand gebracht. Een uitzondering hierop zijn de paternosterliften die voor het betreden en verlaten niet tot stilstand worden gebracht.

De liftinstallatie bestaat uit een machineruimte die zich meestal boven op de liftschacht en dus boven op het dak van een gebouw bevindt. Hierin is de liftmachine geplaatst en de schakelkast die de besturing van de lift regelt. Soms bevindt de machinekamer zich ook naast de schacht. Dit kan zowel boven als onder in de schacht zijn. Bij hydraulische liften maakt het niet uit waar de machineruimte zich bevindt. Een vinding van de laatste jaren is de machinekamerloze lift.

Een ander belangrijk onderdeel van de lift is de liftschacht. Dit is de ruimte waarin de kooi en de leiders zich bevinden. Passagiers krijgen door middel van schachtdeuren toegang tot de liftkooi. Onder in de schacht bevindt zich de schachtput met de buffers voor de kooi.

Liften installateur stelt hier een aantal zeer ervaren bedrijven voor in de liften sector.

 


Trapliften Comfortlift

Liften installateurAl onze trapliften zijn op maat van uw trap. Onze expert maakt een offerte op maat van uw trap en uw wensen, waardoor u niet teveel betaalt.

Liften installateur Comfortlift Orona biedt het meest uitgebreide gamma aan trapliften en alternatieve oplossingen in België. We hebben trapliften met een enkele rail (monorail), met een dubbele rail en zelfs trapliften die maar liefst 190 kilo aankunnen. Als een traplift niet de beste oplossing is, dan zijn er andere alternatieven zoals hefplateaus en huisliften. Als wij niet kunnen helpen, dan kan niemand het.

Je bent bij ons dus aan het goede adres! Liften installateur Comfortlift Orona wil alle mensen met een beperking (of het nu vanwege ouderdom of een handicap is) een gepaste oplossing bieden voor hun mobiliteit. Veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze drie pijlers.

We streven ernaar om steeds tevreden klanten te hebben die optimaal kunnen genieten van hun liftinstallatie.

Liften installateur Comfortlift Orona

Mannebeekstraat 3 8790 Waregem,

T 056 35 85 85

sales@comfortlift.be